2019-12-19 08:32:01• hírek • közlemény

Vasúti járatok törlése kapcsán kérdezi a minisztériumot Magyar Lóránd

Több, Ákos községben élő személy és a helyi polgármesteri hivatal munkatársai is Magyar Lóránd parlamenti képviselőhöz fordultak problémájukkal, miután felröppent a hír, miszerint a CFR vasúti közlekedési vállalat a Szatmárnémeti-Sarmaság és Zsibó-Szatmárnémeti vasúti járatok törlését tervezi. 

A községben élők közül sokan használják ezeket a járatokat, munkahelyükre vagy éppen az iskolába jutnak el vonattal. Megszüntetésük rengeteg gondot okozna a környéken élőknek, hiszen ezek jelentik az egyik legkönnyebben elérhető utazási lehetőséget Szatmárnémeti, Tasnád, Nagykároly vagy éppen Sarmaság felé.
 

Magyar Lóránd írásban feltett kérdéseit szerdán iktatták, a minisztérium pedig 30 napon belül köteles válaszolni a vasútvonalakat érintő érdeklődésre – lényegében arra, hogy mi lesz ezen járatok sorsa.
 

“Mindent megteszek annak érdekében, hogy ezek a vasúti járatok továbbra is működjenek, hiszen közvetve több száz embernek az életét befolyásolná a megszüntetésük” – mondja Magyar, aki hónapokkal ezelőtt már sikeresen közbenjárt a Halmi és Szatmárnémeti között közlekedő vonatjárat ügyében, amikor annak jelentős ritkítását tervezte a CFR.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: